El portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, ha criticat durament el diputat i ex-secretari d'organització del PSC José Zaragoza, després que ahir l'ex-director d'El Mundo Pedro J.Ramírez insinués a TV3, que el dirigent socialista li va filtrar el document, que es va publicar en plena campanya de les eleccions al Parlament del 2012.

Homs ha assegurat que li fa "fàstic" i "vergonya", i que demanarà que Zaragoza comparegui a la comissió d'investigació 'Operació Catalunya' del Congrés per explicar si va filtrar l'informe de la UDEF.

El periodista ho va revelar aquest dijous durant el programa Fora de sèrie de TV3 en una conversa amb el també periodista Josep Cuní. Pedro J. va explicar que un "alt dirigent del PSC" el va trucar dient-li que una funcionària d'Hisenda tenia aquesta informació i li passaven la documentació però havia de ser publicada aquell diumenge "o com a màxim dilluns". Cuní pregunta llavors si aquest dirigent era un secretari d'organització i si el seu cognom començava per l'última lletra de l'abecedari. El periodista madrileny dóna per bones les dues pistes.

El diari El Mundo va publicar la informació sobre el pare de Mas el 24 de novembre de 2010 i, dos anys després, el fals informe de la UDEF el 16 de novembre del 2012. La notícia va caure en plena campanya electoral on entrava en joc per primera vegada el dret a decidir de Catalunya amb Mas com a candidat de CiU. Arran de l'esborrany (sense autor, segell, ni firma), el rotatiu va obrir la seva portada amb aquestes acusacions deu dies abans dels comicis.

L'informe, que la mateixa UDEF va invalidar una vegada passades les eleccions, concretava que aquestes quantitats s'ingressarien en comptes a Suïssa i Liechtenstein controlats per Jordi Pujol i la seva família, i per Artur Mas i el pare del president de la Generalitat.