El jutge que instrueix la causa contra el 9N, Joan Manuel Abril, va enviar ahir una interlocutòria a Francesc Homs. El document l'informava que s’han obert diligències contra ell, i que si vol, pot anar a declarar voluntàriament al TSJC. Aquest matí, Homs ha assegurat que està disposat a anar-hi perquè creu que "tot el que vam fer el 9N va ser perfectament legal" i que a més, "responia al mandat del poble".

Ho ha dit al Matí de Catalunya Ràdio, on també ha assegurat que la fiscalia demanava que se'l jutgés "sol", però que "tot el que sé és per la premsa" i que no se li ha "comunicat cap interlocutòria". Homs ha volgut deixar clar que està disposat a declarar perquè no creu que hagi fet res malament, i ha assegurat que "només" van complir "el que era mandat del poble de Catalunya".

El ministeri públic va demanar que s’investigués Francesc Homs perquè es van trobar uns correus on autoritzava diverses empreses informàtiques a tractar les dades dels votants i a tirar endavant els tres programes informàtics necessaris per fer la consulta. L’ordre la feia just després que el Tribunal Constitucional suspengués el decret de consulta. Francesc Homs encara no està imputat, de fet, només el pot imputar el Tribunal Suprem per la seva condició de diputat al Congrés.