"Si la meva inculpació prossegueix, jo em defensaré jurídicament". Amb aquestes paraules, el candidat de CDC a la Moncloa, Francesc Homs, arrancava la seva declaració en el judici pel 9-N el passat 7 de març al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Avui, RAC1 ha fet pública la gravació d'una part de les paraules d'Homs, quan també va voler deixar clar al magistrat que, tot i que "no tinc cap vocació ni de màrtir ni d'heroi", sí que "li vull fer notar que com més alta sigui la pena que em demanin i m'acabin imposant, més gran serà la nostra victòria".

El presidenciable de CDC va emplaçar la fiscalia a prendre "les decisions que vulguin" perquè "vostès seran els únics responsables d'aquestes decisions i de les seves contradiccions" i els va voler deixar clar que "jo no sóc ni el primer ni el darrer perquè tot això té a veure amb quelcom que ens passa a tots".

També els va fer saber que "combatré políticament que aquest tipus de decisions en seu judicial no es produeixin perquè crec que l'administració de justícia en un país com nosaltres ens l'imaginem i defensem, aquest tipus de processos no haurien de produir-se", després de carregar contra ells perquè "crec que la fiscalia ha actuat al servei dels interessos d'un govern i no al servei de l'interès del dret".

En una roda de premsa a l'agència Efe aquest matí, Homs ha argumentat que el del 9N és un "judici polític". "I davant d'un judici polític contestarem políticament", ha reblat.

El candidat ha insistit que també ho va ser la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut i, per això ha provocat la situació en què es troba avui la política catalana. "Si pensen que amb judicis polítics atemoriran persones com nosaltres i un poble com el català és que no entenen res. Les coses tindran resposta. Per això jo dic que com més gran la pena més gran serà la victòria perquè jo aspiro a la independència de Catalunya", ha conclós.