Convençut que guanyaria la causa si es jutgés en una audiència provincial, el diputat del PDECat al Congrés Francesc Homs ha mostrat a TVE la seva desconfiança a sortir victoriós de la causa oberta contra ell per haver col·laborat a organitzar la consulta sobiranista del 9-N si la jutja el Tribunal Suprem.

Precisament per això ha posat de manifest que li "encantaria" no estar aforat perquè així seria jutjat per una audiència provincial i no pel Suprem, on no podrà recórrer per ser la instància més alta. "Ja veig venir la sentència", ha posat sobre la taula, al mateix temps que ha recordat que "la junta de fiscals no va veure delicte pel 9-N", sinó que va ser una "actuació política" perquè la querella es va anunciar per part del PP.

En aquest sentit, Homs ha volgut deixar clar a la televisió pública espanyola que "el 9-N no és un delicte" i que l'únic que es va fer va ser "canalitzar la llibertat d'expressió". 

L'alta justícia, polititzada

Carregant altra vegada contra la politització de l'"alta justícia", Homs s'ha lamentat que "la independència del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) és de les pitjors d'Europa" afegint que ho diu la mateixa Unió Europea i ha recordat que "el suplicatori és perquè la Fiscalia actua segons li diu el govern espanyol". La consulta, a parer seu, "és per a alguns un problema polític que va molestar, i de quina manera". Tanmateix, però, ha assegurat públicament que "acatem la sentència del Tribunal Constitucional", tot i que, això sí, ha deixat clar que també "canalitzem la llibertat d'expressió".

Justament per això ha deixat anar que els jutges de primera instància són allà perquè s'ho han guanyat per oposició i ha afegit que "tots sabem com es promou l'accés en les altes instàncies de la magistratura".

El sol, per ponent

Amb un to irònic, el diputat del PDECat ha deixat anar amb sarcasme que "pensar que amb el PP hi haurà diàleg sobre alguna cosa és com dir que el sol surt per ponent". 

En relació a la investidura, Homs s'ha mostrat convençut que el dia 31 d'octubre hi haurà govern, però, això sí, ha assegurat: "Ho lamento".