A diferència de PP, PSOE i Cs, els partits sobiranistes catalans s'han mostrat escèptics amb la resolució de la sentencia del cas Nóos, que condemna a sis anys i tres mesos de presó l'exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, i absol la infanta Cristina.

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, ha carregat contra la sentència, la Fiscalia i l’advocat i antic secretari general de CDC, Miquel Roca. Homs ha qualificat de curiós que la Fiscalia avancés que valoraria l’ingrés immediat a presó si la condemna superava els sis anys: “Quina casualitat tot plegat”, ha assegurat.

També ha carregat contra Roca. “Miquel, saps que no és veritat – en referència en les declaracions de l'advocat on deia que tots els ciutadans són iguals davant la llei- i a molta gent aquestes paraules ens resulten desoladores, venint de tu”, ha remarcat.

“Quants casos de corrupció protagonitzats per l’anterior cap d’Estat o la seva família s’han estat portant a terme durant aquests 35 anys de democràcia ‘low cost’?”, s’ha preguntat el portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà.

El mediàtic Gabriel Rufián, portaveu adjunt d’ERC al Congrés, ha aprofitat el seu compte de Twitter per fer un joc de paraules arran de la sentència del Cas Nóos i la independència de Catalunya.