L'exconseller de la Presidència i líder del PDC a Madrid, Francesc Homs, ha afirmat aquest dijous que el funcionament de la Justícia a l'Estat és el mateix que durant el franquisme. Ho ha dit després de conèixer la notícia en la qual fonts de la Fiscalia donen per feta la inhabilitació d'Homs, acusat de diversos delictes per haver col·laborat en l'organització del 9-N.

"Passa com passava al franquisme, que abans que hi hagués un judici ja sabies quina sentència et queia", ha lamentat des de l'Estació de Sants, on el PDC ha organitzat un acte per criticar la manca d'inversions de l'Estat en Rodalies. "Ja han dictat sentència abans que es faci el judici. Això és propi d'un país on no hi ha democràcia ni estat de dret", ha insistit.

Segons Homs, la informació d'aquest dijous és la "pura evidència" que ell no estava equivocat quan dilluns passat, després de declarar al Suprem, es va mostrar convençut que la sentència ja estava a punt.

Fonts de la Fiscalia han donat per feta la inhabilitació d'Homs, però no preveuen una condemna que impliqui una pena de presó. Previsiblement ni Homs ni la resta d'imputats pel 9-N, l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, seran condemnats a presó, perquè la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja va retirar l'acusació de malversació –l'única que pot comportar penes de presó– per a Mas, Ortega i Rigau. I es consideren dèbils els arguments que permetrien sostenir aquest càrrec de malversació per a l'exconseller de Presidència.