Francesc Homs ha presentat avui el seu escrit de defensa de cara al judici pel 9-N. La seva causa va en paral·lel a la d'Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, però com que és diputat del Congrés, és aforat i només el pot jutjar el Tribunal Suprem. Demana l'absolució i entre la llista de testimonis que vol que el tribunal citi a declarar hi ha el president del govern, Mariano Rajoy, l'expresident Artur Mas, l'ex-Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, i l'expresident del Tribunal Constitucional, Francisco de Asís Pérez de los Cobos Orihuel

En el seu escrit de defensa, demana la seva absolució perquè la prohibició de fer la consulta per part del TC era un mandat "poc genèric i inconcret", i per aquest motiu argumenta que no se li pot imputar un delicte de desobediència. Tampoc reconeix el delicte de prevaricació perquè, segons diu en el seu escrit de defensa, "no hi ha ànim deliberat de faltar a la legalitat ni coincidència d'una infracció dels deures, sinó al contrari, el nostre defensat procedeix al compliment del mandat que li ha estat exigit com a governant". 

Entre les proves que demana que es vegin en el judici hi ha l'acta de la reunió dels fiscals catalans on es va rebutjar presentar la querella contra el 9-N.

Testimonis de pes

Entre els 25 testimonis que Francesc Homs vol que el tribunal citi en el seu judici hi ha Mariano Rajoy, l'expresident Artur Mas, l'ex-Fiscal General de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, que és qui va presentar la querella contra el 9-N, l'expresident del Tribunal Constitucional, Francisco de Asís Pérez de los Cobos Orihuel, que és qui va signar la prohibició de la consulta, i el Ministre de Justícia, Rafael Català. 

Segons l'escrit de defensa, tots ells tenen una doble condició de  testimoni-pèrit, o testimoni amb coneixements especials, "en tractar-se de testimonis amb experiència científica i tècnica sobre la matèria que afecta els fets".

A Mariano Rajoy demana explícitament que se li pregunti sobre les manifestacions públiques que va fer en motiu del 9-N.

A més, Homs vol que declarin com a testimonis diferents càrrecs i responsables de l'organització de la consulta i de les empreses que van fer els programes informàtics necessaris i les infraestructures. En aquest sentit, demana la citació dels responsables de T-Systems, Focus, Fira de Barcelona i de l'IDESCAT, com també la de diversos caps de departament, i de Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis.

Entre els càrrecs tècnics que Homs vol citar com a testimonis de la defensa hi ha, també, Carles Viver i Pi-Sunyer, director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern i president del Consell Jurídic Assessor per a la Transició Nacional, i Josep Martí, secretari de Comunicació del Govern en els moment dels fets.