El conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, plegarà dilluns del seu càrrec per preparar la campanya electoral de les eleccions generals, on concorrerà encapçalant la candidatura al Congrés de diputats de Catalunya i Llibertat , que integren CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament.

Les funcions de la conselleria les recuperarà el president, Artur Mas, que delegarà la signatura del departament en el secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana.

La llei del Govern estableix que en cas que no hi hagi conseller de la Presidència, el titular del departament és el president. En aquest sentit, també fixa que el president pot recuperar en qualsevol moment les funcions que hagi delegat.

D'altra banda, CDC aprovarà en una reunió del seu consell nacional convocat per demà les candidatures a les eleccions generals del 20 de desembre.

Segons la proposta que demà se sotmetrà al consell, a banda de la llista per Barcelona que encapçala Homs –que portarà de número dos Carles Campuzano, de tres Lourdes Ciuró, i de quatre Míriam Nogueras–, a Girona repetirà Jordi Xuclà com a cap de llista i el número dos correspondrà a Demòcrates de Catalunya, per Lleida encapçalaran la llista Antoni Postius i Ramon Alturo, mentre que per Tarragona seran Ferran Bel i Mercè Dalmau.