El diputat del PDECat al Congrés, Francesc Homs, ha fet enfadar aquesta tarda membres de la CUP amb un tuit sobre l'Ajuntament de Badalona, governat per aquesta formació en coalició amb Podem. Homs titllava d'"autogol" l'acatament del consistori al requeriment del jutge que els obliga a fer festa demà 12-O, en contra de la seva intenció inicial. El diputat, acusat judicialment per la consulta del 9-N, hi afegeix "de l'estil #sensepor" en referència al lema cupaire.

Les respostes per part de la CUP no s'han fet esperar. Un dels primers ha estat l'ex-diputat de la formació al Parlament David Fernández, ironitzant sobre la seva "crítica a Llanos de Luna" i reiterant que la CUP sí que ha estat al seu costat en el cas 9-N.

La diputada Mireia Boya l'ha acusat de no estar en contra de la judicialització de la política, fent referència també al procés judicial per la consulta del 9-N.

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Lluc Salellas, retreu a Homs i, de pas, a l'alcaldessa gironina, l'assistència d'aquesta a la desfilada de la Guàrdia Civil per commemorar el dia de la Hispanitat. Salellas també ha anunciat que demà tots els regidors de la CUP a Girona aniran a treballar.

El cap de premsa de la CUP al Parlament, Jordi Salvia, també s'ha sumat a les crítiques a Homs i la seva "mediocritat política".

Homs ha respost a David Fernández i li ha demanat saber "entomar crítiques" sense que això signifiqui acusar-lo d'"adversari".