El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que "el resultat del 27S és complex, però hi haurà solucions". "No hi ha problemes complexos que tinguin solucions màgiques" ha apuntat.

El candidat de Junts pel Sí (JxSí) a la presidència ha aconsellat que quan persones amb perspectives tan diferents han de fer alguna cosa plegats, "és millor que ningú guanyi per golejada", perquè "sobre les cendres no es construeix res de bo".

Finalment, el president ha advocat per solucions "que es basin en l'equilibri", ja que són les "bones i duradores". "Que ningú hi perdi molt i tothom hi guanyi quelcom".

Mas ha fet aquestes declaracions a Igualada, on ha inaugurat el clúster de la pell.

Homs: "Esperançat"

El cap de llista de Democràcia i Llibertat per a les eleccions generals del 20D, Francesc Homs, s'ha mostrat avui "esperançat" que finalment s'arribi a un acord "positiu i proporcionat" amb la CUP. No obstant això, l'exconseller de Presidència ha demanat a la formació anticapitalista que "deixin a un costat" les "desqualificacions personals", informa Efe.

Homs ha estat preguntat per l'article publicat ahir per la CUP, que va criticar la "mostra d'arrogància" de l'exconseller en traçar unes "línies vermelles" que "no eren sinó unes forques caudines sota les quals hauria de desfilar la CUP de genolls".

"L'únic que li demanaria a la CUP –ha respost Homs– és que les desqualificacions personals les deixessin una mica de costat. Ho hem de fer tots. Jo estic compromès a no confondre les coses, que no estan en aquest terreny d'ordre personal. Som adults i procurem fer les coses el millor possible".

Dimarts, Homs va admetre que no hi ha una majoria suficient per "culminar" el procés independentista, cosa que va crear desconcert en ERC –que avui ha reunit la seva executiva per analitzar el delicat moment que travessa la legislatura– i fins i tot en sectors del Govern i de CDC.