El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, denuncia que encara a dia d'avui, 2 de setembre, no s'ha reincorporat cap professional al SEPE ni hi ha manera de contactar en diferents àrees, sobretot de la zona de Barcelona. Des del govern català s'ha intentat atendre'ls, han rebut "més d'un milió de trucades" i s'han posat a disposició els treballadors del SOC, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya. Però des del SEPE no han donat cap resposta i tan sols justifiquen la no incorporació d'algunes àrees perquè una part del personal són persones de risc per una qüestió d'edat. Les mancances del Servicio Público de Empleo Estatal i la manca d'estructura administrativa fa que molts ciutadans encara no hagin cobrat des de fa setmanes o mesos.

El conseller, davant d'aquest sistema, és contundent: "Acabarà passant una desgràcia". I ha assegurat que han hagut de reforçar la seguretat a les oficines per actes bàndals: "Hi ha gent que porta sis mesos sense cobrar i estan en una situació d'absoluta tensió. La desesperació és molt perillosa en l'ésser humà". En una entrevista a RAC1, també lamenta la paradoxa de doblar el personal de seguretat però no solucionar el problema d'arrel: els treballadors de l'administració que han de gestionar els cobraments dels ciutadans.

D'altra banda, El Homrani ha posat l'accent en trobar una solució immediata per les famílies monoparentals que hagin de quedar-se a casa durant dues setmanes si el fill ha de passar la quarentena per coronavirus: "Què fem amb elles si s'han de quedar a les seves llars per una decisió administrativa i no s'ho poden permetre?". El conseller recorda que la majoria de famílies monoparentals són dones que es poden trobar en un escenari on el sou són 1.100 euros mensuals i se'ls pot reduir al 50% si han de quedar-se a casa cuidant el fill fins que se li confirmi si s'ha contagiat o no. Actualment hi ha més de 250.000 famílies monoparentals i El Homrani reclama al govern espanyol que prengui mesures per assegurar "el dret a la conciliació, essencial i més des d'una perspectiva feminista". 

El conseller d'Esquerra lamenta que Catalunya pot anar cap a un escenari imprevisible perquè és el mateix govern de Pedro Sánchez qui no preveu cap mesura i tan sols "pensarà solucions si veuen que tenen problemes". Aquesta petició, més enllà del color polític, totes les comunitats autònomes l'han posada damunt la taula i demanen una solució immediata.

La crítica es fa extensiva a la manca d'assistència per a totes les famílies: "No té sentit no preveure un ajut als pares i mares amb un fill que ha de fer quarantena però ha donat negatiu. Es generaria un caos laboral, social i sanitari. El retorn a l'escola s'ha de planificar i aquesta variable s'ha de tenir en compte." Pel que fa als ERTO que acaben el 30 de setembre, El Homrani confia que es prorrogaran perquè estan a la taula del diàleg social: "Estic tranquil, la posició dels sindicats i les patronals és clara".