La sessió de control al Govern d'ahir ja va tenir un fort component d'aquestes dues paraules: record i homenatge. El Parlament va començar el ple amb un minut de silenci per la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals; però aquesta no va ser l'única mostra, una rosa blanca va ocupar el seu escó i les referències a Casals per part dels partits van ser nombroses.

Avui, però, serà el dia en què se li retrà l'homenatge oficial, serà a les cinc de la tarda al Parlament. A l'acte hi intervindran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Serà a la sala auditori i està previst que hi hagi música i s’hi llegeixi algun poema.

Dues hores més tard, alguns membres del Govern com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o el vicepresident, Oriol Junqueras, aniran fins al Passeig dels Til·lers de Barcelona a l'acte d'homenatge i comiat a Casals organitzat per Òmnium.

Aturada a les negociacions

La investidura de Pedro Sánchez segueix a primera línia de l'ordre del dia. Ahir va semblar que hi havia un acostament entre PSOE i C's, però encara queden detalls per perfilar, segons el partit taronja. Tot i això, avui el secretari general del PSOE farà una aturada a les negociacions per la investidura i viatjarà a Brussel·les, on es reunirà amb els líders socialdemòcrates europeus abans que es doni el tret de sortida al Consell Europeu.