El president, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, participaran dijous de la setmana vinent en un acte d’homenatge a l’expresidenta d’Òmnium i diputada de JxSí Muriel Casals convocat al paranimf de la Universitat de Barcelona. Muriel Casals va morir el 14 de febrer de l’any passat arran les ferides que va patir en ser atropellada per una bicicleta a Barcelona.

En l’homenatge hi intervindran també la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, mentre que el diputat de JxSí, Lluís Llach, s’encarregarà de la presentació de l’acte.

Casals va abandonar la presidència d’Òmnium, des d’on havia liderat algunes de les grans manifestacions sobiranistes que s’han celebrat els darrers anys a Barcelona, per formar part de les llistes de JxSí en les eleccions del 27-S. La diputada va patir l'atropellament pocs dies després d’assumir la presidència de la comissió d’estudi del Procés Constituent que, finalment, va haver de presidir el diputat Lluís Llach.