Diversos agents de la policia espanyola desplegats a Catalunya arran de l'1-O es van allotjar l'octubre de 2017 al càmping Illa Mateua de l'Escala (Alt Empordà), on aquell mateix estiu s'hi havient fet maniobres militars. 

Ara, el càmping ha rebut un premi de l'Asociación de Santo Ángel de la Policía "per la seva actuació". Segons ha pogut saber El Confidencial Digital, l'adjunta a la direcció de l'Illa Mateua va recollir la distinció amb la que els policies volien expressar el seu agraïment per l'allotjament durant la tardor de 2017.

El 24 d'octubre de 2017 un centenar de persones es van concentrat a la nit davant del càmping per fer-hi una cassolada al crit de "fora les forces d'ocupació". Alguns concentrats circulaven amb vehicle per davant de les instal·lacions tocant la botzina en senyal de rebuig a la seva presència.

En la mateixa línia, Illa Mateua va denunciar el maig de 2018 pintades i amenaces en contra seva. L'adjunta a direcció de l'establiment, Eva Trias, va dir que van començar a rebre trucades i correus electrònics.