Un home ha llançat tres ous sobre l’estàtua del Franco eqüestre mentre estava sent col·locada a les portes del Centre de Cultura i Memòria del Born amb motiu de l’exposició de símbols franquistes organitzada per l’Ajuntament de Barcelona.

Es diu Ernest Sant i ell és l’home que ha llançat els ous sobre l’estàtua del Franco a cavall, que serà exposada al costat de l’estàtua de la Victòria a l’exposició ‘Franco, Victòria, República, Impunitat i espai urbà’, que organitza l'equip de govern de l'alcaldessa Ada Colau.

Roberto Lázaro

L’home ha dit que porta “molt de temps indignat” per l’exposició, i que avui, en passar pel Born per comprovar si hi havia les estàtues, "m'ha sortit del cor" llançar els ous sobre la figura.

Així, Sant afirma que l'exposició és una “provocació en sí mateixa”, i que li sembla “molt indignant” perquè s’està exposant Franco "a l'espai de l’espectre de l’independentisme català”, que assegura que és el Born.

El manifestant ha afirmat que tot plegat li semblava mereixedor d’un acte de protesta, a més d'afegir que “m’agradaria que ho fes més gent”, per a que finalment les estàtues siguin tretes del Born.

Sergi Alcàzar

Amb tot, l'estàtua ha acabat sent netejada de les restes d'ous llançats sobre d'ella.