L'home que durant el referèndum de l'1-O va llançar una cadira contra un guàrdia civil a l'institut Quercus, a Sant Joant de Vilatorrada (Bages), ha acceptat una condemna de 9 mesos de presó, segons ha avançat el Regió7.

La sentència, dictada pel jutjat penal número 1 de Manresa, condemna l'home per un delicte d'atemptat a l'autoritat i un delicte lleu de lesions. Tanmateix, suspèn l'entrada a presó de l'acusat amb la condició que no cometi cap delicte en els pròxims dos anys. No obstant, el veí de Sant Joant de Vilatorrada haurà de pagar una multa de 360 euros i haurà de fer-se càrrec del cost del procés judicial.

La sentència ja és ferma i no es pot recórrer, ja que es tracta d'una conformitat entre les parts. Segons recull l'escrit, la cadira va impactar a les cames de l'agent de la Guàrdia Civil i li va provocar lesions que tan sols van requerir una primera assistència facultativa i que es van curar en 14 dies.

Les imatges del vídeo en les quals es veu com la cadira impacta contra el guàrdia civil i aquest cau a terra van tenir un gran ressò mediàtic.