El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte l'ordre ministerial a través de la qual es dicten les normes i prioritats que marquen l'elaboració dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2019. La norma recull que els comptes tindran com a prioritat atendre les demandes socials i que compliran amb els objectius marcats per Brussel·les.

El ministeri d'Hisenda també es compromet a impulsar una economia més competitiva on "els serveis públics no siguin només una garantia social sinó un factor de creixement". L'ordre que avui s'ha publicat al BOE recull que s'orientarà a deixar a un costat la via de reducció de salaris i que s'apostarà per "la reactivació del Sistema Nacional de Ciència i Tecnologia i de les polítiques actives d'ocupació". 

Un cop acabada la tramitació dels PGE del 2018, la titular del ministeri, María Jesús Montero, considera que és el moment idoni per iniciar els treballs que dibuixaran les prioritats del nou executiu. El document fixa que les propostes dels centres gestors es remetran a la Direcció General de Pressupostos abans de 9 de juliol