El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat que pensa “seguir i estudiar amb detall” on van a parar els diners corresponents a la quota de l’IRPF dels treballadors de la Diputació de Barcelona. Tal i com ja va avançar El Nacional, aquest és un dels temes que també es va tractar en la reunió que dijous van mantenir el ministre i el coordinador del Partit Popular a Catalunya, Xavier Garcia Albiol.

Albiol i el seu equip van traslladar al ministeri el neguit sobre què passarà si, tal i com ha anunciat la Diputació, la institució paga les retencions de l’IRPF dels treballador a través de la Hisenda tributària catalana. El portaveu del PP a la Diputació, Ramón Riera, ha insistit que el ministeri estarà a sobre “d’aquesta maniobra de la Diputació en clara sintonia amb la voluntat de desconnexió de la Generalitat amb la resta d’Espanya i assegura que es garantirà el compliment de la legislació tributària”.

Riera també ha denunciat la opacitat del govern de la Diputació. “El projecte de l’agència tributària serà la clau per a la denominada desconnexió de Catalunya i Espanya. Si aconsegueixen els diners i la informació, la independència està servida. Hem de frenar aquesta deriva”, ha advertit.

El portaveu del PP ha anunciat que els diputats i assessors del partit expressaran per escrit la seva oposició al fet que derivin les seves retencions a la hisenda catalana “perquè no tenen cap garantia que el govern separatista no empri aquests diners per finançar el procés de ruptura”. També ha tornat a exigir “l’autorització individual de cadascun dels treballadors de la Diputació”.