El vicepresident Oriol Junqueras i els presidents de les quatre diputacions catalanes han anunciat aquest migdia un acord per a l’ampliació de l’estructura de la Hisenda catalana, Tributs de Catalunya, que passarà de 53 a 142 oficines a partir del 2 de maig. Es tracta d'un pas més en una estructura d'Estat amb la qual, segons Junqueras, "el 2017 la Generalitat estarà liquidant impostos i fent el cobrament executiu".

Aquest increment en 89 noves oficines de finestreta única tributària es traduirà en uns 2.000 treballadors que s’hi veuran implicats, i permetrà, en paraules del vicepresident, una relació “més directa i més propera amb els ciutadans”.

L’Agència Tributària catalana disposa d’algunes oficines pròpies, a banda de posar-ne alguna més en marxa, i alhora utilitzarà les que ja tenen en funcionament les diputacions. “L’objectiu és facilitar l’accés dels ciutadans, la gestió, per tal que en un sol espai puguin realitzar les seves obligacions tributàries de la manera millor possible”, ha explicat Junqueras.

L’acord anunciat avui implica també una ampliació de l’abast de la informació tributària que s’intercanvien les administracions que formen part d’aquesta xarxa, la qual cosa ha de permetre millorar l’eficiència en la lluita contra el frau fiscal.

2017

La reunió entre el vicepresident i els presidents de les diputacions, Mercè Conesa (Barcelona) Josep Poblet (Tarragona), Joan Rañé (Lleida) i Pere Vila (Girona), a la qual ha assistit també el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, ha servit per fer balanç dels més de dos anys de funcionament de la xarxa Tributs de Catalunya.

“Es tracta d'aprofitar tot el marge autonòmic que fins ara malauradament no s’havia aprofitat i crear els fonaments de la futura hisenda de l’Estat que volem ser”, ha explicat Junqueras que assegura que “el 2017 la Generalitat estarà liquidant impostos i fent el cobrament executiu”.