El conseller de l'Interior, Jordi Jané, ha reclamat aquest dilluns col·laboració, tant entre els governs com entre les forces de seguretat per tal de lluitar contra el terrorisme. Ho ha fet en l'acte d'inauguració de l'exposició Una mirada a Hipercor. 30 anys després de l'atemptat, on també hi han assistit la vicesecretària del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i davant el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en ple enfrontament per la seva negativa a convocar la Junta de Seguretat de Catalunya. 

"No volem ni podem oblidar que cap idea ni cap propòsit pot justificar la barbàrie, el terrorisme ni els atemptats", ha assegurat. Durant la seva intervenció, el conseller ha destacat la "mà estesa del Govern" en la lluita contra el terrorisme i ha fet una crida als governs i forces de seguretat per col·laborar.

Aquestes declaracions es donen una setmana després de la polèmica generada després que el Govern demanés a Zoido la convocatòria d'una Junta de Seguretat davant el "context d'amenaça difícil i pròxima” en què es troba Catalunya.

Com a resposta, durant l'acte d'aquest dilluns, el ministre ha recordat que els cossos de seguretat es reuneixen cada dijous en una Taula de Valoració d'Amenaça Terrorista, que actua com un òrgan de coordinació entre agents policials però que no compta amb la presència de cap membre polític. 

A l'acte hi han assistit personalitats polítiques i també membres rellevants dels cossos de seguretat. Entre aquests, s'hi ha pogut veure al director general de la Policia Catalana, Albert Batlle; el president del PP català, Xavier García Albiol; el president del PSC a l'Ajuntament, Jaume Collboni; o el diputat del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano.