El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha dit aquest dijous que, si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "tingués el que cal tenir" no rebria el president Quim Torra ni per parlar d'autodeterminació "ni de res". I no el rebria "mentre no demani perdó al conjunt dels espanyols i a més renunciï a trencar Espanya".

En declaracions als periodistes a Almeria, ha sostingut que Sánchez ha d'explicar a què es refereix el seu partit quan parla de "diàleg sense traves". "Això ho ha d'explicar el govern central, què vol fer amb l'independentisme i quines seran les seves relacions amb aquelles persones que han vingut de donar un cop d'estat, contra la unitat, contra la Corona, contra la Constitució, i ells hauran d'explicar què és aquell diàleg sense traves", ha manifestat.

També li ha preguntat al president del govern espanyol si segueix pensant que Torra és un "supremacista xenòfob i que és com el Le Pen espanyol". "I si és així i segueix pensant el mateix, de què és el que parlarà amb Torra, perquè Torra té les coses molt clares. Ja li ha dit que vol parlar de l'autodeterminació de Catalunya", ha precisat.