El portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando, ha exigit al president del Parlament, Roger Torrent, que demani a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que dimiteixi i que es lliuri a la justícia espanyola per respondre de les seves "malifetes".

Així s'ha manifestat Hernando, als passadissos de la Cambra Baixa, en ser preguntat per la reunió que Torrent mantindrà aquest dimecres i aquest dijous a Ginebra (Suïssa) amb membres de l'ONU per "defensar els drets polítics de tots els diputats" i "denunciar les ingerències il·legítimes de l'Estat" al Parlament.

Torrent va adoptar aquesta decisió després d'haver proposat a tres candidats a la investidura -Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull (JxCat)- i que cap d'ells no hagi pogut ser elegit després de decisions del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional.

"Espero que Torrent demani a Puigdemont que dimiteixi ja i que es lliuri a la justícia espanyola per respondre de les malifetes que ha comès al llarg de la seva Presidència", ha apuntat el dirigent popular.

El portaveu ha aprofitat per defensar Cifuentes

Rafael Hernando també ha parlat aquest matí sobre la polèmica generada pel presumpte màster de Cristina Cifuentes. Ha culpat la Universitat Rei Juan Carlos per la irregularitat del títol. "No he de dubtar de la paraula de la presidenta" ha assegurat el portaveu del PP, encara que admet que la universitat "li va donar el màster a Cifuentes en unes condicions que no dóna a altres persones que participen en aquest tipus de titulacions". Malgrat reconèixer la irregularitat, ha considerat que això "no demostra" que la presidenta de Madrid no hagi defensat el seu títol davant d'un tribunal.

També ha volgut llançar un dard a Ciutadans, i ha recordat que el diputat Toni Cantó s'hauria inventat una llicenciatura de Pedagogia en el seu CV. "No és el mateix rebre un màster en condicions preferencials que una persona al Congrés dels Diputats ens digui que tingui un títol acreditatiu per exercir de pedagog quan no el té". I a més, ha demanat la seva dimissió.