El portaveu al Congrés del PP, Rafael Hernando, ha dedicat la primera part de la seva intervenció en el debat d’investidura a subratllar, segons el seu parer, l’exponencial millora de la marca Espanya sota el govern de Mariano Rajoy.

Després d’enumerar les bondats del miracle econòmic i donar una gran dosi d’optimisme en vena, Hernando ha dit que ha arribat el moment de reprendre l’esperit de diàleg i consens “dels nostres pares”, en referència a l’esmentat esperit de la transició que tant cita C’s.

De fet, Hernando també ha agraït al partit taronja el suport a Mariano Rajoy en la investidura que donarà pas a “la legislatura de les oportunitats” després de “deu mesos de paràlisi”.

Hernando, fidel al seu estil, no ha evitat presumir del fet que el PP hagi estat la força més votada i, fins i tot, ha assegurat que si s'haguessin celebrat unes terceres eleccions, encara haurien guanyat més distància respecte a la resta de partits.

Tensió amb Podemos

El to perdonavides del portaveu del PP també ha protagonitzat un dels moments de la jornada. Ha acusat Pablo Iglesias “d’utilitzar el nom d’Espanya per posar-se al servei dels règims de dictadors com el de Veneçuela”.

“Vostè va cobrar d’aquests règims; per això no li agrada que es parli de Veneçuela, perquè el patró mana”, ha afegit lluny d’intentar rebaixar la tensió.

Quan ha acabat, el líder de Podemos ha demanat l'ús de la paraula per al·lusions i la presidenta del Congrés no l'ha concedit. Com a protesta, tots els diputats de la formació morada han abandonat momentàniament l’hemicicle.