El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha evitat saludar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, durant la visita que ha protagonitzat aquest matí a la cambra catalana, on ha presidit, junt amb el líder del PP català, Xavier García Albiol, una reunió de diputats populars.

El grup del PP va informar dimarts a la presidència del Parlament que el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, i els diputats de Madrid acudirien a la cambra catalana per celebrar una trobada. Els grups poden disposar del Parlament per celebrar reunions d’aquest tipus sempre que ho vulguin.

I així ho van fer els populars. Hernando va utilitzar amb normalitat les instal·lacions de la Cambra i va oferir una roda de premsa des del faristol del Palau de la Ciutadella. De fet, des del servei de premsa es va comunicar la convocatòria del portaveu del PP al Congrés i es va penjar l'anunci de la seva roda de premsa en les previsions diàries del web.

Amb tot, Hernando va evitar saludar Forcadell, com és també habitual en aquestes situacions.

Des de presidència s'ha tret ferro a aquesta circumstància, tot assegurant que aquest gest “no és obligatori”. No obstant, el desaire del diputat popular no va passar desapercebut entre membres d’altres grups que van considerar aquest oblit com un greu error en l’habitual i obligada correcció parlamentària.