L'associació ultracatòlica HazteOir ha posat en circulació aquest dilluns tres autobusos que tenen la intenció de carregar contra el PP, el PSOE i Cs. Els vehicles circulen amb frases dels candidats Pedro Sánchez, Albert Rivera, Andrea Levy i Javier Maroto per criticar les seves postures sobre la unió d'Espanya, l'avortament i la llei LGTBI.

Els vehicles, que circularan per Madrid, Sevilla, Barcelona i València durant aquesta setmana prèvia a les eleccions generals del 28-A, se sumen a les 124 tanques publicitàries incloses en la campanya "VotaValores", amb la qual HazteOir vol que els espanyols votin "amb coneixement de causa".

autobus hazteoir

"Espanya ha de reconèixer que Catalunya és una nació" és la frase de Sánchez que es critica l'autobús dedicat al PSOE i que viatjarà a Sevilla; i "L'avortament no és violència" és la que es pot llegir en el de Rivera, que es traslladarà a Barcelona. El tercer autobús, el dedicat al PP, porta una frase de Maroto ("La llei LGTB es queda") i una altra de Levy ("Deixaria la llei de l'avortament tal com està") i viatjarà fins a València.

autobus hazte oir @hazteoir

"Som políticament neutrals i no demanem el vot per a cap partit en concret, però no som indiferents", ha recalcat el líder de l'associació, Ignacio Arsuaga, que ha afegit que si els votants "volen defensar la vida, les llibertats i la unió d'Espanya, hi ha un partit que s'ha compromès amb aquests valors i amb la derogació del projecte ideològic de l'esquerra", en referència a Vox. El partit de Santiago Abascal és, a més, l'únic que els ha tornat, amb les respostes que HazteOir defensa, un qüestionari que han fet arribar a les diferents formacions sobre diversos temes, ha explicat.

Arsuaga ha comentat també que el PP ha denunciat a l'associació davant la Junta Electoral de Madrid per instal·lar una tanca publicitària a Fuenlabrada amb la imatge de Maroto i la seva frase sobre la llei LGTBI i estan a l'espera de la resposta. "Estem preocupats per aquesta actitud de censura, dictatorial, dels partits que no volen que la societat civil ens puguem pronunciar si creuen que els pot perjudicar", ha opinat Arsuaga.