L'associació espanyola d'extrema dreta Hazte Oír ha aprofitat la celebració avui del dia internacional de la Dona per demanar als líders del PP, Ciutadans i Vox de retirar les lleis de gènere. L'entitat ha inserit en diversos diaris espanyols un anunci a pàgina sencera amb l'eslògan de la campanya que estan fent amb el seu polèmic autobús en què asseguren que les lleis de gènere discriminen els homes. "No és violència de gènere; és violència domèstica", asseguren en una campanya que la fiscalia entén que vulnera la dignitat, els drets i la llibertat de les dones.

És per això que reclamen al president del PP, Pablo Casado; al de Ciutadans, Albert Rivera, i al de Vox, Santiago Abascal, la retirada de la derogació de les lleis de gènere —una aspiració que, ara com ara, ja porta al programa l'ultradretà Vox— que no ha estat descartada taxativament pels populars ni per dirigents de Cs.

L'autobús d'Hazte Oír va intentar, sense èxit, recórrer els carrers de Barcelona dilluns passat. El bus va abandonar la ciutat davant les protestes. La fiscalia havia presentat una denúncia contra els responsables d'Hazte Oír en què es demanava que s'immobilitzés l'autobús perquè considerava que era una propaganda "que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones", mentre que l'Ajuntament de Barcelona ha sancionat els responsables de l'entitat.

Avui l'autobús es passejarà per Madrid.