"No és violència de gènere. És violència domèstica" i "Stop Feminazis", són el missatge que decoraven l'exterior d'un autobús de l'entitat d'extrema dreta Hazte Oír, el qual van passejar per Barcelona. Aquests missatges negacionistes de la violència masclista anaven acompanyats d'una il·lustració d'Adolf Hitler amb maquillatge i iconografia feminista, la cirereta del pastís dels ultres en la seva croada per banalitzar el nazisme, desprestigiar el feminisme i negar la violència masclista. Com va succeir amb l'autobús trànsfob, que l'entitat ja va passejar per Barcelona i altres ciutats de tot l'Estat, la reacció aquests missatges incendiaris es va traduir en l'acció de diversos activistes que van llençar pintures i van estripar els missatges del vehicle. Però no només es va actuar des de l'activisme, l'Ajuntament de Barcelona va imposar una multa a l'organització d'extrema dreta per incomplir tres preceptes de la normativa municipal, però ara una jutgessa en retira dos apel·lant a la llibertat d'expressió. 

La magistrada ha estimat parcialment el recurs contenciós administratiu contra la multa que l'Ajuntament de Barcelona va imposar a l'entitat Hazte Oír. Concretament, ha retirat a l'entitat d'ultradreta una multa de 60.000 euros per difondre missatges que atempten la dignitat de les persones i una de 3.500 per fer una activitat publicitària perjudicial per als interessos generals. La justificació? La jutgessa considera que aquestes expressions s'han d'analitzar en el context d'una associació amb un ideari "amb el qual es pot estar d'acord o no" que "pretén donar a conèixer" una de les seves bases, la derogació de la llei de gènere, "amb la qual també es pot estar d'acord o no" i "sancionar únicament la violència domèstica". Recaient l'ideari de l'organització la magistrada justifica que no estaven "atacant" cap col·lectiu ni "menyspreant", sinó que creen una "controvèrsia" sobre una qüestió "discutida" entre la violència de gènere i la violència domèstica.

La sentència específica que cap de les eines que van fer servir els ultres per crear "controvèrsia" com altres missatges de la seva campanya que incloïen: "Les lleis de gènere discriminen l'home. Casado, Rivera, Abascal: derogueu les lleis de gènere", "no poden considerar-se un atemptat contra la dignitat humana ni als valors constitucionals". Tanmateix, la jutgessa ha mantingut la sanció del consistori a Hazte Oír per col·locar vinils als vidres de l'autobús.

Hazte Oír celebra la victòria

L'associació d'extrema dreta no ha trigat a celebrar la decisió judicial. Miguel Tomás ha afirmat: "Un cop més hem pogut comprovar com els polítics d'esquerres usen les sancions i multes administratives com a mitjà d'assetjament contra els qui dissenteixen de la seva ideologia i per intentar silenciar-los". Tomás ha afegit: "Però, com ja és costum, la Justícia ens ha donat la raó davant la persecució de l'esquerra radical", segons recull l'ACN.