L'associació espanyolista i d'ultradreta Hazte Oír ha amenaçat els diputats de Junts per Catalunya al Congrés amb presentar-los una querella si voten a favor de l'amnistia al procés que el mateix partit va pactar amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. Ha estat Eduard Pujol, diputat del partit a la Cambra Baixa, qui ha denunciat aquests fets compartint part de la carta que ha rebut ell i els seus companys de partit al Congrés per part d'aquesta organització, coneguda pels seus autobusos amb missatges transfòbs i els seus atacs constants a l'independentisme i al mateix Pedro Sánchez.  "Per si ha pensat a favor d'aquesta llei d'amnistia li incloïa també una advertència sobre la possibilitat de ser objecte d'una querella criminal", és l'amenaça que es pot llegir en aquesta carta amb data del 28 de novembre, quan Sánchez ja havia estat investit. En la mateixa missiva, des d'Hazte Oír expliquen que el motiu del text és demostrar als diputats "la gran indignació de la majoria d'espanyols que causa el projecte de llei" i ""manifestar la nostra més enèrgica repulsa". 

Pujol, que ha compartit el text sencer i també un fulletó que se'ls ha enviat titulat "Destino prisión" amb imatges de diferents presons de Madrid, on ja van estar tancats durant mesos els presos polítics, ha assegurat que el seu partit defensarà l'amnistia "tot i les amenaces". "Ens volem empresonats. Se'ns diu amenaça, assetjament i fer por. Així actua la ultradreta", ha exposat en la seva piulada a la xarxa X. "Doncs ni por ni res que s'hi assembli: negociació, política, amnistia i defensa absoluta dels drets de Catalunya. No renunciarem mai a la independència ni a ser allò que vulguem ser", ha insistit Pujol en la mateixa publicació. 

Pluja de retrets al PSOE

A banda d'amenaçar de forma manifesta els diputats amb una querella si voten afirmativament en l'aprovació de la llei d'amnistia, que farà les seves primeres passes al Congrés el pròxim 12 de desembre, els ultres aprofiten per "exposar algunes de les raons jurídiques" per les quals estan en contra d'aquesta. Per començar assenyalen que és "injusta" perquè suposa la legitimació del procés. En aquest sentit, recorden que els actes del 2017 van ser condemnats pels "partits polítics no nacionalistes", assenyalant que el PSOE en aquell moment formava part del bloc del 155. "Legitimar-ho suposaria deslegitimar ara tota l'actuació en aquests anys de institucions polítiques, socials, legislatives, executives i jurídiques". En la mateixa carta que han rebut els diputats de Junts, aquesta entitat que Pujol ha definit com a "neofranquista" en la seva publicació, subratlla que el procés va suposar una "fractura en la societat catalana" i també el decreixement econòmic de Catalunya. Pujol no ha compartit la carta sencera, que s'allarga en diferents fulls de paper, però si que ha compartit la part del text en què Hazte Oír asseguren que l'aprovació de l'amnistia suposa animar al "delicte i la desobediència de la llei". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!