L'advocat de Clara Ponsatí a Glasgow, Aamer Anwar, torna a mostrar el seu suport pel procés independentista català amb un missatge a la seva pàgina de Twitter. Aquest cop, el jurista denuncia "la persecució amb motius polítics" contra Josep Lluís Alay, director de l'Oficina del president Carles Puigdemont. Aquesta setmana, Alay s'ha vist implicat per la justícia espanyola amb el cas Volhov, que l'acusa de dirigir el Tsunami Democràtic.

TUIT aamer anwar alay

En el seu missatge a Twitter, l'advocat ha volgut traslladar a Alay la seva "solidaritat, amic meu". La mostra de suport ha continuat en català: "Si haguéssim de portar algú davant la justícia, hauria de ser l'Estat espanyol", ha afirmat Anwar, "per l'orgia de violència contra el poble català, pels assalts al dret de vot, de protesta, i dret fonamental d'autodeterminació", ha argumentat.

En resposta al seu missatge, Alay ha piulat "Moltes gràcies per les teves paraules amic meu".

TUIT alay anwar

La persecució d'Alay

El jutge de Barcelona que investiga el suposat desviament de fons públics a Waterloo (cas Volhov) ha situat l'entorn del president Carles Puigdemont, entre ells el responsable de la seva oficina, Josep Lluís Alay, en la plataforma anònima Tsunami Democràtic, i l'ha remès a l'Audiència Nacional.

En una providència, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, s'ha inhibit en tot el que és relatiu a les investigacions de la plataforma que va organitzar les protestes després de la condemna a la cúpula del procés, i ho ha remès al jutge de l'Audiència Nacional que ja anava darrere de Tsunami Democràtic.

En concret, el jutge envia al jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell, a qui la Guàrdia Civil situa en els seus informes a la cúspide de Tsunami, l'exdirigent de CDC David Madí i l'empresari del món la comunicació Oriol Soler, tots ells membres del denominat "estat major" de l'1-O.

El jutge també acorda remetre a l'Audiència Nacional les investigacions sobre Tsunami relatives a l'historiador Josep Lluís Alay, responsable de l'oficina de Carles Puigdemont i home de confiança del president, a qui acompanyava quan el març del 2018 va ser arrestat a Alemanya.

Alay no es doblega

Amb una piulada a Twitter, Alay va desmuntar aquestes acusacions amb contundència: "Aquell que em conegui sap molt bé com penso. Si jo hagués estat al capdavant de Tsunami Democràtic, mai no hauríem abandonat l'aeroport. Fantasies judicials espanyoles", va declarar.

TUIT josep lluis alay

Foto principal: l'advocat Aamer Anwar i la consellera Clara Ponsatí / ACN