El raper lleidatà Pablo Hasel ha publicat una cançó dirigida a Felip VI coincidint amb l'esgotament del termini fixat per l'Audiència Nacional perquè ingressi a presó. Hasel ha penjat aquest divendres el videoclip Ni Felip VI a Youtube i ja compta amb milers de visualitzacions.

El tema comença amb una intervenció del rei espanyol on afirma que "sense llibertat d'expressió i informació no hi ha democràcia". A la lletra, Hasel s'adreça al rei com a "tirà" i també assenyala al "mal anomenat govern progressista" per intentar aturar la mobilització. El vídeo està enregistrat per diferents emplaçaments de la capital del Segrià.

A la cançó que ha publicat Pablo Hasel aquest divendres, just el dia que venç el termini perquè ingressi a presó per la seva condemna a 2 anys i 9 mesos arran de dos sentències de l'Audiència espanyola per enaltiment del terrorisme, el raper afirma que no estarà mai "a la presó de la por" i que el seu micròfon "seguirà sent incòmode". En aquest sentit, també fa incidència al fet que "fins i tot" hagi demanat la seva llibertat el cantautor Joan Manuel Serrat i assegura que el que canta no són "injúries" sinó que és explicar el que passa.

Altres afirmacions que fa Hasel a la lletra d'aquest nou tema van dirigides a acusar el govern espanyol de ser els qui enalteixen als terroristes i també assegura que quan la "dominació" – de Felip VI – acabi, "la història ens absoldrà". En aquest sentit, l'acusa de feixista i alerta que no són com "el domesticat" de Pablo Iglesias. Finalment, Hasel qualifica de "fills de Franco" els qui l'han condemnat per "ser franc".

No anirà voluntàriament a presó

Ja fa dues setmanes que Hasél va anunciar que no es presentarà voluntàriament a la presó per les condemnes que acumula per enaltiment del terrorisme per la lletra d'algunes de les seves cançons.

Per tot plegat, Hasél considera que el seu empresonament no és un "atac" contra ell sinó contra la llibertat d'expressió i, per tant, contra la majoria que no la tenen garantida, com tantes altres llibertats democràtiques. Segons Hasél, quan reprimeixen a un "ho fan per espantar la resta" i amb aquest "terrorisme" es vol impedir que es denunciïn crims i polítiques d'explotació i misèria.