El projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Salou i Vilaseca, més conegut com el Hard Rock, ha tornat a dividir els socis del Govern, que han votat diferent aquest dijous al migdia en una moció presentada pel PSC. El punt, que concretament demana que el Parlament doni suport al projecte "tenint en compte la opinió i implicació de les institucions territorials i la importància pel desenvolupament econòmic de la zona", s'ha aprovat amb el suport de socialistes, Junts, Ciutadans i Vox. La CUP i els comuns s'hi han oposat i ERC i el PP s'ha abstingut.

Així doncs, els socis del Govern han tornat a mostrar discrepàncies sobre un projecte que fa anys que divideix l'independentisme, ja que la CUP sempre ha expressat el seu rebuig frontal des del primer moment en considerar que promou l'especulació, la ludopatia i la precarització dels llocs de treball.

 

Un altre dels punts més calents de la moció ha sigut el de donar suport a la candidatura dels JJOO d'hivern. Tot i que forma part dels plans del Govern, tant ERC com Junts s'han abstingut mentre que el PSC, Vox, Ciutadans i el PP hi han votat a favor. La CUP i els comuns hi han votat en contra. I és que el punt parla en concret de donar suport al manifest que diversos ens com el Síndic d'Aran i el COE van presentar fa unes setmanes a Vielha reivindicant fer els JJOO. El Govern, però, ha pactat amb els comuns -en el marc de la negociació pels pressupostos- fer una consulta al territori abans de tirar endavant la candidatura.

On no hi ha hagut discrepàncies entre els partits ha sigut en donar suport als treballadors de l'empresa Mahle de Vilanova i la Geltrú i en que el Govern s'ofereixi com a mediador "per tal d'exigir a l'empresa que exerceixi la seva responsabilitat social amb el territori i garanteixi la continuïtat de tots els llocs de treball".

Retrets entre el PSC i ERC

En el debat, el diputat del PSC Òscar Ordeig ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ERC de manca de "lideratge" i de no "mullar-se" en "la majoria dels projectes estratègics més importants del país". També ha reclamat un "replantejament de les polítiques de suport a l'empresa" perquè, segons ha dit, s'està donant la imatge que Catalunya està en contra d'organitzar grans esdeveniments internacionals, del turisme, de les grans infraestructures i del sector de l'automoció.

 

Des d'ERC el diputat Engelbert Montalà ha retret al PSC que actuï com a "braç polític de l'Ibex-35 al Parlament" i ha reivindicat que el partit exerceix lideratge en el suport als treballadors de Mahle, en mantenir diàleg amb respecte amb les patronals i en buscar el consens territorial i l'aval medioambiental per als projectes.

 

Per la seva banda, el diputat de Junts Ramon Tremosa ha recordat que va ser el seu partit i la consellera Meritxell Budó qui van impulsar la candidatura dels JJOO. També ha alertat del "precedent perillós" que pot suposar que Mahle hagi rebut diners dels fons europeus per deslocalitzar a una altra zona de la mateixa Unió Europea.

 

 

Imatge principal: el casino del Hard Rock a Tarragona / Foto: ACN