El ministre de Sanitat, Salvador Illa, modificarà la llei de tabac per ampliar els espais lliures de fum i pujarà el preu dels paquets. L'objectiu és protegir millor la salut en els recintes esportius a l'aire lliure, dins els vehicles i tota una sèrie de mesures més específiques que es detallaran en un Pla Integral de Reducció del Tabaquisme que comptarà amb el suport d'altres ministeris i administracions.

Illa considera que els preus del tabac a Espanya es troben entre els més baixos d'Europa. Actualment, la mitjana és de cinc euros el paquet davant dels deu euros que pot arribar a costar en països veïns. També declara la guerra a les cigarretes i tot allò que l'envolta com l'irrisori cost d'alguns productes relacionats com les trituradores per liar tabac, 

Des d'Unidas Podemos, el diputat Txema Guijarro també ha revelat que es pujarà l'IVA a les cases d'apostes. L'altra cara és que es reduirà a aquells productes d'higiene femenina, d'un 10% a un 4% i en serveis veterinaris, del 21% actual al 10%.