Si els treballadors de TV3 no havien tingut prou amb l'amenaça d'Albiol de tancar la televisió pública per obrir-ne una "amb gent normal", ara arriba el baró del PSOE Alfonso Guerra que retreu al govern espanyol i al PP que no inclogués la intervenció de la televisió pública en l'aplicació del 155

En una columna d'opinió a la revista Tiempo, Guerra ha acabat d'adobar les declaracions d'Albiol d'aquest matí. En l'article, s'ha mostrat com un defensor convençut de l'article 155 de la Constitució. Guerra assenyala que només se li poden fer dues crítiques: haver-lo aplicat abans i —atenció— incloure entre les mesures a TV3, televisió "vergonyosament sectària del nacionalisme, que seguirà falsejant la realitat en la campanya electoral".

El control dels mitjans públics catalans es va excloure finalment del paquet de mesures del Govern a l'empara del 155 per pressió del PSOE, que va aconseguir que el PP acceptés una esmena dels socialistes sobre aquest tema durant la tramitació del 155 en el Senat.

Adverteix al PSC

Guerra ha advertit al PSC i al PSOE que els espanyols no entendrien que els socialistes es neguessin a arribar a un pacte a Catalunya amb PP i Ciutadans si la suma de vots entre les anomenades forces constitucionalistes aconseguís una majoria de govern. "Des del PSC i des del PSOE hem sentit que no facilitaran un Govern dels partits independentistes, culpables d'un cop institucional, però també que no conjuminaran els seus vots als dels partits constitucionalistes", escriu l'exvicepresident del govern espanyol en un article d'opinió en el setmanari Tiempo.

"Tal panorama desembocaria en una situació sense sortida, o el que seria pitjor, podria ser que es regalés el Govern a ERC si es confirmessin les dades de les enquestes d'opinió. I tal desistiment —adverteix Guerra— no seria perdonada per la immensa majoria dels espanyols".

L'exnúmero dos del PSOE en els temps de Felipe González conclou la seva reflexió instant a "posar tota l'esperança en què els socialistes actuïn conseqüentment" i esperant que "les enquestes siguin vençudes per la saviesa del poble català i es conjuri una solució diferent a la dels renegats independentistes".