El pols entre el PDeCAT i JxCat poques hores abans que comenci el congrés de constitució de la nova formació de Carles Puigdemont manté múltiples fronts oberts, també la batalla pels militants. La responsable de l’àrea d’associats a l’executiva del partit, Vanessa Farré, ha fet arribar una carta als responsables de la formació i quadres territorials en què els adverteix contra l’ús de les dades dels afiliats a què han tingut accés.

La creació del nou partit de Puigdemont ha provocat la fugida de militants del PDeCAT cap a les noves sigles. Aquest mateix matí el portaveu del partit, Marc Solsona, ha advertit que aquells que s'afiliïn a la nova formació s'hauran de donar de baixa de les sigles demòcrates. És en aquest context que ha enviat la carta la responsable de la base de dades dels militants del PDeCAT.

En la missiva recorda que tots aquells qui mantenen algun càrrec orgànic o relació laboral amb el partit “estan subjectes al deure de secret i confidencialitat de les dades personals a què tenen accés”.

Responsabilitats

Subratlla que aquestes dades “únicament i exclusivament” es poden utilitzar per a les finalitats per a les quals se’ls ha facilitat i tenen el deure de “protegir-les i no divulgar-les a tercers”.

“L’incompliment del deure de secret i confidencialitat de dades personals, pot comportar responsabilitats davant del Partit Demòcrata, així com davant de tercers, per qualsevol dany o perjudici que es pogués derivar d’aquest incompliment”, adverteix.

La carta ha provocar un profund malestar entre els quadres del partit que ja havien rebut amb irritació l'avís de Solsona.

També aquest migdia, el president del partit, David Bonvehí, ha fet arribar una carta vídeo als associats per explicar-los els ingents esforços per tancar un acord amb JxCat. En la carta assegura "a dia d'avui" no ha estat possible l'acord per a la confluència, però, assegura que, tant el partit com ell, segueixen plantejant fórmules per fer que aquesta transició "sigui possible".

 

El congrés de JxCat es posa en marxa aquest dissabte i, davant les dificultats per tancar un pacte, el PDeCAT ha assegurat repetidament que està en disposició de presentar-se a les properes eleccions "d'una forma o altra". Si aquest acord no és finalment possible representarà un trencament d'aquet espai i de la seva militància, però també dels respectius grups municipals i al Parlament i al Congrés.

El congrés per a la constitució del nou partit es posarà en marxa aquest dissabte i seguirà els treballs fins al 3 d'octubre.