L'exvicepresident socialista Alfonso Guerra i uns 50 diputats de les Corts constituents del 77 han firmat un document reclamant al president espanyol, Pedro Sánchez, que no pacti amb independentistes catalans i que formi un executiu "per la unitat d'Espanya".

El text, que porta el títol de Carta als espanyols, està subscrit també per exdiputats socialistes, de la UCD i fins i tot del PCE, com Ramón Tamames, Marcelino Oreja, Juan José Laborda, Landelino Lavilla, Nicolás Redondo, Virgilio Zapatero, Enrique Múgica, Javier Sáenz Cosculluela, Juan Barranco, Francisco Vázquez, Ciriaco de Vicente, Guillermo Galeote, Alonso Puerta i Jerónimo Saavedra. També l'han signat l'expresident extremeny Juan Carlos Rodríguez Ibarra i l'exfiscal general de l'Estat Leopoldo Torres, així com Rodolfo Martín Villa, Jesús Sancho Rof, José Manuel García Margallo i Salvador Sánchez-Terán.

Segons ha informat El Independiente, el document apunta que "la resolució dels conflictes que avui amenacen la convivència en alguns territoris d'Espanya -en al·lusió a Catalunya- només es pot aconseguir mitjançant el pacte de partits que accepten el marc constitucional i el respecte a l'imperi de la llei i al dret".

Els encarregats de coordinar el manifest han estat els exministres de la UCD Marcelino Oreja i Soledad Becerril, l'expresident del Senat Juan José Laborda (PSOE) i l'exdiputada de la UCD Elena Moreno.