Pep Guardiola, l'exentrenador del Barça i actual entrenador del Manchester City, s'ha tornat a manifestar en suport als presos polítics tancats a Madrid: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Toni Comín, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

L'ex del Barça s'ha manifestat d'aquesta manera en una entrevista al programa Preguntes freqüents de TV3; Guardiola demana que els deixin en llibertat i recorda que el judici ja arribarà. En la mateixa línia ha carregat insistentment contra l'empresonament dels líders de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural: "Jutjar-los ja jutjarem si és rebel·lió, si és sedició, si val 30 anys de presó pujar sobre un cotxe"

L'entrenador no entén per què els líders independentistes estan en situació de presó preventiva i acusa la justícia espanyola de "falta d'empatia". 

Pep Guardiola sempre ha estat un ferm opositor dels empresonaments preventius, és per això que llueix el llaç groc a la solapa en els partits del seu equip; una decisió que li ha costat una sanció d'uns 22.500 euros per part de la Lliga Anglesa.

Durant l'entrevista, Guardiola també ha reivindicat el pacifisme del moviment independentista, en unes declaracions que fins i tot van tenir resposta de l'exministre de l'Interior del govern del PP, Juan Ignacio Zoido. El passat mes de març, Zoido va assegurar que "assetjar" els que no combreguen amb l'independentisme és "violència" i que intentar imposar un projecte excloent "no és democràtic". Va fer aquestes manifestacions en resposta a unes declaracions de Guardiola que es va referir a la situació política a Catalunya i va dir que és "una gran injustícia que els comparin amb ETA o amb la kale borroka".