César Álvarez, Vicente Carricondo, Jesús AlonsoPedro Izquierdo són quatre guàrdies civils que van ser condemnats pel Tribunal Suprem per la seva participació en l'intent de cop d'estat del 23 de febrer de 1981, liderat pel tinent coronel de l'institut armat Antonio Tejero, i que des d'aleshores han rebut fins a nou condecoracions, segons ha avançat el digital InfoLibre.

Les condecoracions són distintius al Mèrit Policial i al Mèrit de la Guàrdia Civil. Cap d'aquestes distincions, però, comporta cap retribució extra a la seva pensió. D'aquestes nou condecoracions, el govern de Mariano Rajoy ha estat el que més n'ha atorgat, fins a set. Les altres dues van ser donades durant l'etapa de José María AznarJosé Luis Rodríguez Zapatero.

Álvarez, Carricondo, Alonso i Izquierdo van arribar a acudir al Congrés dels Diputats el 23-F. Els tres primers estaven destinats al Comandament de la Primera Comandància Mòbil i van ser mobilitzats pel capità Jesús Muñecas Aguilar, un torturador franquista. El quart guàrdia civil, Pedro Izquierdo, complia ordres del Destacament de Barajas.

El Consejo Supremo de Justicia Militar (CSJM) va absoldre els condemnats argumentant que complien ordres dels seus superiors. Tanmateix, un mes després, el Suprem els va condemnar a un any de presó per rebel·lió militar.