La Guàrdia Urbana de Barcelona tallarà la circulació al tronc central de l'avinguda de la Diagonal, a l'alçada de Palau Reial, la mitjanit d'aquest dimarts per fer el muntatge de l'escenari de la manifestació independentista de la Diada, la qual cosa afectarà la circulació d'entrada i sortida de la ciutat per aquesta via.

En declaracions a la premsa, l'intendent de la Guàrdia Urbana, Carles Reyner, ha detallat que la circulació d'entrada es desviarà cap als laterals de la Diagonal, mentre que els vehicles que surtin de la capital catalana es redirigirà cap a l'avinguda de Sarrià i la ronda de Dalt.

"La mobilització afectarà l'avinguda de la Diagonal entre la Zona Universitària i la plaça de les Glòries, a més dels carrers transversals, des de les 14 a les 20.30 hores", ha detallat Reyner, que ha dit que s'espera l'arribada d'uns 2.000 autocars, segons la previsió de l'ANC, als quals ja se'ls ha assignat aparcament.

300 tractors i 1.200 motos

També ha afirmat que preveuen l'arribada d'uns 300 tractors -que estacionaran a la part alta de la Diagonal- i prop de 1.200 'motos per la independència' des de Vic (Barcelona) -que estacionaran a prop de l'estació del Nord: "Demanem que els assistents avancin la seva arribada al màxim possible".

Reyner ha recomanat moure's a peu o en transport públic, preferiblement amb metro, perquè 35 línies de bus es veuran afectades per la manifestació, i ha alertat que pot haver-hi problemes per sortir de les estacions del Metro de Zona Universitària, Palau Reial, Maria Cristina, Diagonal, Verdaguer i Monumental.

Ha advertit que, a més de l'avinguda de la Diagonal i els carrers transversals, també es poden veure afectades els carrers adjacents a la mobilització, i ha recordat que, a més, hi haurà afectacions a primera hora d'aquest dimarts al voltant del monument de Rafael Casanova, entre la Ronda de Sant Pere i Alí Bei.

En el dispositiu hi treballaran 300 agents de la Guàrdia Urbana i voluntaris de l'organització de la manifestació: "És un tram de més de sis quilòmetres, una zona molt important de la ciutat", i ha avisat que es retiraran tots els vehicles -turismes i motos- estacionats a l'avinguda de la Diagonal.