La mala nit dels comuns de Jéssica Albiach i Ada Colau no ha acabat només amb l'escrutini de les eleccions d'aquest 14-F.

El seguiment dels resultats que els postcomunistes estaven fent a la seva seu ha tingut la visita inesperada d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, precisament, la policia que comanda, com a alcaldessa de la ciutat, la mateixa Ada Colau.

Segons ha informat el periodista de la SER Catalunya Guillem Carreras, uns veïns han alertat el 112 que s'estava celebrant una "festa" a la seu d'En Comú-Podem i dos agents de la policia s'hi han presentat.

Busquen un responsable del partit

Els agents han informat els assistents que no es podia celebrar cap festa, tenint en compte el confinament domiciliari que està en vigor a Catalunya per evitar la propagació del coronavirus.

La patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha demanat per un responsable per tal d'informar sobre la situació. L'alcaldessa de la ciutat encara era a la seu, segons ha explicat el mateix periodista.

eleccions Catalunya 14 -F votacio malalts covid - Jordi Play

Els comuns salven els mobles amb els vuit diputats tot i "l'efecte Illa" / Jordi Pley

Fins al moment no ha transcendit si la formació filial de Podemos a Catalunya serà sancionada o només, com també és habitual, ha rebut l'advertiment per part dels agents de la policia de la ciutat.

 

Menys vots

Jéssica Albiach, cap de llista dels liles en aquestes eleccions, ha mantingut els vuit diputats de la legislatura passada, però ha perdut més de 100.000 vots.

Tot i aquests vots menys, la candidata dels comuns al 14-F ha fet una crida a bastir un pacte de progrés amb PSC i ERC després dels resultats de les eleccions. "El Govern d'esquerres és possible, és imparable", ha dit en una compareixença a la seu del partit.

Amb més del 95% escrutat, Albiach ha remarcat que es preveu que sigui "el Parlament més d'esquerres de la història" i ha demanat a socialistes i republicans que deixin de banda els vetos "estèrils i propis d'altres temps". La líder dels comuns ha anunciat que demà dilluns trucarà a Salvador Illa i a Pere Aragonès per negociar un Govern "transversal i ampli". D'altra banda, Albiach també ha demanat que ningú es presenti a una investidura si no té els suports necessaris.