La Guàrdia Urbana de Barcelona ha posat en alerta totes les unitats pel proper dilluns 14 d'octubre i pel dimarts 15. En el moment que es faci pública la sentència s'esperen mobilitzacions a tot el país, també a Barcelona. 

El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, ha donat indicacions perquè els agents estiguin a punt, tant en els torns de dia com en els torns de nit, i per aquest motiu s'han anul·lat totes les formacions previstes per a dilluns i dimarts. L'ordre s'ampliarà a "altres dies en el cas que les necessitats del servei així ho facin aconsellable", diu el correu intern que s'ha enviat a tots els agents.

La previsió de la Guàrdia Urbana és que just després de saber-se la sentència "hi hagi talls de trànsit a les vies que donen accés a la ciutat de Barcelona i als seus carrers". També preveuen "afectacions als transports públics amb motiu de diferents mobilitzacions".

L'ordre intern de la policia de Barcelona també inclou l'organització personal dels agents per poder arribar al seu lloc de treball. En aquest sentit es demana que es desplacin amb suficient antelació "per poder garantir la seva presència a l'inici de la seva jornada laboral" i que s'utilitzin transports i vies alternatives si cal.

Les mobilitzacions posteriors a la sentència preveuen talls de les principals vies, entre carreteres i infraestructures ferroviàries, segons la comissaria d'Informació dels Mossos d'Esquadra que fa setmanes que treballa en la previsió de les mobilitzacions per tal de dimensionar els dispositius policials. De fet, l'ANC, Òmnium i els CDR ja han anunciat fins a sis marxes de país.