El Tribunal Suprem ha decidit absoldre un guàrdia civil que va ser acusat de penjar fotografies a internet on apareixia xiulant l'himne espanyol. A més, al seu compte de Facebook va afegir comentaris on menyspreava l'himne durant la final de la Copa del Rei del 2015, celebrada a Barcelona.

En un primer moment, un tribunal militar territorial va dictar una sentència que inhabilitava l'agent. L'acusava de fer diverses fotografies durant el partit entre el Barça i l'Athletic Club en què hi va haver la xiulada massiva, organitzada per l'entitat Catalunya Acció i sis entitats independentistes més.

Un dels comentaris que acompanyaven les fotos que el guàrdia civil va compartir a les xarxes socials s'adreçava al Comitè Antiviolència: “Si vols sancionar el públic per haver xiulat l'himne, comença per mi si tens collons. Aquí em tens. Visca la llibertat d'expressió”, afirmava.  

I en una altra, on apareixia amb una segona persona pixel·lada, va escriure: “Amb el meu cosí, que ha permès que entrés gratis al Camp Nou a veure la final. Per descomptat, xiulada corresponent a l'himne dels collons”.

Tot i que l'agent ha admès la participació en les fotografies i els comentaris i n’ha descartat cap manipulació, el Tribunal Suprem l’ha absolt perquè no veu que el guàrdia civil hagi comès un delicte d’ultratge a l'himne espanyol.

L’agent, destinat a Las Palmas de Gran Canaria, havia estat sancionat el 2015 per conductes contràries a la dignitat de la Guàrdia Civil per haver participat en un videoclip musical vestit amb l’uniforme del cos de manera suggeridora.