La Guàrdia Civil ha impedit aquest dissabte l'accés al Valle de los Caídos a un grup de persones d'ideologia ultradretana que intentava entrar a la missa de la basílica, un monument que va tancar ahir les seves portes en espera de l'exhumació de les restes de Franco.

Malgrat el tancament del recinte, desenes de persones hi han anat aquest dissabte amb la intenció d'accedir a la tradicional missa de les 11:00 hores que se celebra a la basílica.

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat a Efe que en aquest incident s'han vist involucrades una trentena de persones de les quals una va ser interceptada pels agents en intentar entrar al recinte. Aquest grup que reclamava amb crits el seu "dret a la llibertat de culte" i han emès lemes com "volem anar a missa" o insults cap als agents que els impedien el pas.

Aquest divendres centenars de persones es van apropar al Valle de los Caídos l'últim dia de visites abans de l'exhumació del dictador Francisco Franco que es durà a terme abans del 25 d'octubre, segons va aprovar el Consell de Ministres.

El complex romandrà tancat fins que es produeixi l'exhumació encara que està permès el pas a l'Hostal i el restaurant s hi ha reserva prèvia, com han explicat des del centre.