La Guàrdia Civil de la frontera d'Andorra amb Catalunya va obligar a treure la senyera de la matrícula d'un vehicle francès, segons explica l'emissora de ràdio francesa France Bleu Roussillon. La setmana passada, una parella francesa de Formiguères (Catalunya Nord) va ser retinguda durant una hora per la Guàrdia Civil de la frontera andorrana per portar un adhesiu amb la bandera catalana a la matrícula. 

La parella de turistes, Gilbert i Colette Mijoule, es disposava a creuar la frontera quan un agent del cos policial els va ordenar aturar el vehicle en veure la matrícula davantera. Segons han relatat a l'emissora de ràdio, el guàrdia civil els va demanar explicacions sobre per què duien l'adhesiu i els va instar a retirar-lo immediatament. 

"El que els interessava era clarament la matrícula", ha explicat Gilbert. "L'agent ens va retreure l'adhesiu amb la bandera catalana i ens va demanar que el retiréssim", ha afegit . A la placa del cotxe, la parella havia afegit al número 66, una bandera catalana i la menció en francès "Pays Catalan" (Països Catalans).

Després d'una hora aturats i veient que la discussió amb l'agent anava pujant de to, la Colette i en Gilbert van decidir arrencar l'adhesiu i van poder marxar. Ara bé, van creuar la frontera amb una denúncia per "manca de respecte cap a les forces de l'ordre".

A la Catalunya Nord molts vehicles porten la bandera catalana amb el 66, que és el número del departament dels Pirineus Orientals. De fet, la matrícula catalana 66 és una de les preferides dels francesos, segons un estudi. França aplica des de fa 10 anys les matrícules de cotxes desarrelades, això vol dir que el propietari del vehicle pot escollir quina regió del país vol que aparegui a la seva placa.