Pedro Sánchez fa costat al seu ministre de l’Interior davant del conflicte amb la Guàrdia Civil, que ha provocat una ofensiva política de la dreta. El president espanyol ha rebatut que el que està fent Fernando Grande-Marlaska és conformar els seus propis equips i desmuntar la “mal anomenada policia patriòtica” creada sota el govern de Mariano Rajoy. Ha garantit que amb el seu govern no hi ha hagut ni hi haurà “cap intrusió política” en els cossos de seguretat de l’Estat. El cessament del coronel Pérez de los Cobos continua portant cua.

En la seva rèplica a Casado i Abascal avui al Congrés, el president del govern espanyol ha deixat clar que “amb aquest govern no hi ha hagut ni hi haurà cap intromissió política en els cossos i forces de seguretat de l’Estat”. En aquest sentit, s’ha dirigit al PP directament: “No som iguals, afortunadament per a nosaltres i també per a la democràcia”. I ha reblat: “Els puc garantir que, mentre governem, no es produirà cap mal anomenada policia patriòtica, amb equips i seu pròpia, consagrada a defensar les activitats del PP, incloent-hi la persecució d’adversaris polítics i l’encobriment de la corrupció”.

 

“El ministre de l’Interior que està destapant aquesta mal anomenada policia patriòtica és el ministre Marlaska”, ha defensat Pedro Sánchez. “Per això vostès l’ataquen”, ha reblat. Ha instat el PP a desbloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial si realment estan preocupats per la justícia.

Sánchez també ha rebatut els atacs per la concentració feminista del 8-M, que es va produir arreu del món, des de Berlín i París fins a Nova York o Santiago de Xile. “Va ser culpable Merkel o el doctor Simón? És culpa de Trump o del ministre Marlaska? Va ser culpa del president Piñera o del delegat del govern espanyol a Madrid? Va ser culpa de Macron o del govern espanyol?”, ha qüestionat.

El dirigent socialista ha enviat un avís a Casado: “No se sumi al senyor Abascal, fa petit el seu partit i gran l’extrema dreta”. Ha denunciat la seva “fixació” amb el feminisme. “Per què vostès, el PP i la ultradreta, són els únics al món que relacionen feminisme amb covid?”, ha preguntat.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram