Diverses desenes d’agents d’informació de la Guàrdia Civil han estat mobilitzats per desplaçar-se a Catalunya amb els ulls posats a la sentència del judici al procés i la situació que aquesta pugui crear als carrers.

Així ho avança aquest dilluns El Confidencial Digital, que cita fonts de la policia militaritzada, que assenyala que l’operatiu per reforçar-se ja està en marxa, amb l’enviament a Catalunya d’agents especialitzats en “treball de camp” i amb ordres d’investigar qualsevol possible delicte “institucional com particular”.

Amb tot, el mateix diari assenyala que l’operatiu és molt menor al del 2017 però, això si, s’apunta que l’objectiu d’aquest reforç és el de “fer seguiment als grups independentistes radicals”. De fet, les mateixes fonts de la policia militaritzada espanyola admeten que fa dos anys es va espiar –“tasques de seguiment i vigilància”, segons el llenguatge policial- sobre líders d’entitats socials i organismes públics que estaven compromesos amb la celebració del referèndum de l’1 d’Octubre del 2017.