L'anunci de la data i la pregunta del referèndum, fet aquest divendres pel president Carles Puigdemont, ha posat nerviosos alguns sectors unionistes que no han dubtat a fer-ho públic a les xarxes. Un exemple d'aquest fet el trobem al compte de Twitter de Foro Guardias Civiles, un compte aliè al del cos oficial, però que acostuma a compartir notícies relacionades amb els policies. 

Aquest divendres, però, han deixat de compartir missatges sobre el cos per donar la seva opció sobre el procés i demanar una acció contundent del govern espanyol. Primer han demanat la detenció del Govern en considerar que "reiteradament" incompleixen la llei i han assegurat que "ja triga". El comentari anava acompanyat d'una fotografia de l'article 8 de la Constitució

La cosa, però, no ha quedat aquí. Pocs minuts després hi han tornat amb una imatge de la guàrdia civil armada i preguntant: "Mariano, nosaltres estem llestos... i tu?". Com a etiquetes, han equiparat el referèndum amb un cop d'estat.

Finalment, per acabar d'insistir en el tema, han compartit amb els seus més de 127 mil seguidors un simulador de la papereta del referèndum. La pregunta, però, no és sobre si es vol un Estat independent, sinó la següent: "A quina presó prefereix que compleixi la pena el president Puigdemont?". Les opcions són la presó catalana de Quatre Camins, la madrilenya de Soto del Real, o si aposten per enviar el president al Marroc.

Els comentaris han causat tot tipus de reaccions a la xarxa dels sectors independentistes que tant s'han queixat de la reacció, com han fet bromes sobre el tema.