Anunciant que els independentistes "són contraris a la Constitució espanyola" i, fins i tot, a la "visió integral de la solidaritat a Espanya", l'eurodiputat d'ALDE -el mateix grup que el PDCat- Enrique Calvet, molt proper a Ciutadans, ha deixat anar avui a l'emissora France Bleu que "sóc partidari d'enviar la Guàrdia Civil per evitar el referèndum sobre la independència de Catalunya".

En aquest sentit, ha volgut deixar ben clar que no és possible pactar un referèndum amb l'Estat, però ha admès que la independència no és una cosa de blancs o negres perquè "Catalunya pot arribar a ser com el País Basc econòmicament independent subvencionada per la resta de l'Estat".

Això sí. Convençut que França donarà suport a Espanya "perquè no li repercuteixin els conflictes interns", l'eurodiputat ha ratificat que "la secessió és il·legal" i que "el nacionalisme és la guerra".

Calvet, que ha volgut deixar clar en aquesta emissora per què és contrari a la independència, ha explicat que els polítics i ciutadans que estan lluitant per això "són totalitaristes, regressius, reaccionaris i han perdut l'educació", entre molts altres qualificatius. Fins i tot, ha arribat a dir que a Catalunya hi ha qui no parla castellà i ha titllat el moviment de "mig racista, etnicista i supremacista".