Una sorollosa concentració davant de la delegació del Govern d'Espanya a Navarra, convocada per l'Associació Professional Justícia Guàrdia Civil (JUCIL), ha protestat aquest dissabte a Pamplona contra el traspàs de les competències de trànsit a Navarra.

Han estat 1.500 persones, segons els convocants, i 500, segons la delegació del Govern, les participants en l'acte, avalat a més per les organitzacions JUSAPOL i JUPOL, i que ha comptat amb la presència de membres de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia arribats des de Barcelona, Sevilla, Madrid, Valladolid, Cantàbria, País Basc i Astúries, a més de Navarra.

El grup ha romàs durant més d'una hora al lloc, entre el soroll de sirenes, xiulets i bombos, mentre corejaven lemes en contra de la decisió de desvincular la Guàrdia Civil de les competències de trànsit a Navarra, avalats per crits de 'visques' a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, Espanya, Navarra i el Rei.

Banderes d'Espanya en tela, en paraigua i en pancartes han predominat entre els símbols que s'han exhibit, juntament amb ensenyes d'altres comunitats autònomes i símbols d'associacions professionals dels convocants, entre els qui s'han vist pancartes amb lemes com "Els joves us volem aquí, visqui la Guàrdia Civil" o "Per imperatiu legal obligats a marxar".

En declaracions als periodistes, el secretari general de JUCIL, Ernesto Vilariño, ha explicat la seva disconformitat "amb el replegament que vol fer el govern amb els nostres companys i les seves famílies", en el que ha definit com "una mesura altament injusta i que no es fa amb cap argument ni policial ni d'organització. Simplement un argument polític".

Preguntat per la possibilitat que als guàrdies civils de trànsit afectats se'ls ofereixi la possibilitat de continuar la seva feina a la Policia foral, Vilariño ha advertit que "és una cosa que han dit però en el dia d'avui no hi ha a sobre de la taula cap proposta seriosa en la qual digui com s'ha de fer".

A l'acte ha assistit la vicesecretària d'Organització del PP i presidenta del partit a Navarra, Ana Beltrán, qui ha atribuït l'acord per atorgar les competències en exclusiva de trànsit a Navarra a la "ingerència" del PNB i les "pressions del nacionalisme i l'independentisme" sobre Pedro Sánchez, ja que "la desaparició de la Guàrdia Civil de Navarra és una reivindicació històrica d'ETA i de tot el nacionalisme", ha lamentat.

També han assistit a l'acte el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, i Miguel Angel Gutiérrez, de la gestora de Ciutadans.