El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest divendres davant la Comissió d’Interior del Senat que ni ell, “ni ningú del Ministeri ni de la direcció general de la Guàrdia Civil ha demanat a Pérez de los Cobos ni l’informe ni coneixements sobre el contingut de l’informe del 8-M”. Marlaska ha fet aquestes manifestacions en resposta al portaveu del PP al Senat, Fernando Martínez Maillo, en el marc de les peticions de compareixença pel cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos i el relleu de la cúpula de la Guàrdia Civil.

El PP i Vox sostenen que Pérez de los Cobos va ser cessat pel contingut de l’informe que la Guàrdia Civil va enviar a la jutgessa que investiga el 8-M per iniciativa d’un advocat d’ultradreta. La jutgessa investiga el delegat del govern espanyol a Madrid, José Manuel Franco, per suposats delictes de prevaricació administrativa per haver permès la manifestació feminista del 8-M.

En aquell informe la Guàrdia Civil apunta –amb algunes informacions extretes de digitals d’extrema dreta i errors que augmenten la culpabilitat- al director del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, com a responsable de la celebració de la manifestació. Marlaska ha provat aquests últims dies de desvincular el cessament de De los Cobos d’aquest informe i ha apuntat que tot plegat respon a un relleu “natural” al sí de la guàrdia Civil.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram