Després de rebre el suport dels seus companys al Consell de Ministres, Fernando Grande-Marlaska s'ha enfrontat a les peticions de cessament de la dreta. "No dimitiré", ha deixat clar el ministre de l'Interior durant la sessió de control al Senat. Després que s'hagi conegut que el coronel Diego Pérez de los Cobos va ser cessat per no informar sobre la investigació del 8-M, Marlaska ha defensat la seva actuació i la del seu equip. Si la directora general de la Guàrdia Civil va interessar-se per aquest informe és perquè s'havia filtrat a un mitjà de comunicació després de ser entregat a la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel. "Sap que una filtració és un delicte revelació de secrets?", ha respost al senador del PP Fernando Martínez Maíllo.

En el document al qual ha tingut accés El Confidencial, signat per la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, es reconeix que el motiu de la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos és la negativa a informar-lo sobre investigacions judicials. Fonts del Ministeri de l’Interior han insistit davant la publicació del document que el cessament va ser per “una pèrdua de confiança” derivada, “entre d’altres, perquè es va incomplir el procediment de comunicació d’actuacions, als sols efectes de coneixement, no del contingut d'aquestes”.

"No dimitiré, perquè ni aquest ministre ni cap persona del seu departament no ha fet cap tipus d'ingerència", ha defensat Marlaska en resposta al senador del PP. "Ni aquest ministre ni cap persona del seu departament ha demanat cap informe, ni accés al contingut de cap informe, ni ha ingerit en la tramitació del mateix", ha insistit. "L'únic que estem fent és una nova formació dels equips", ha repetit. I ha contraposat l'actuació amb la del PP: "L'única diferència amb vostès és que nosaltres, quan perdem la confiança, justifiquem la raó. El que passa que vostès la malinterpreten".

En aquesta línia, el ministre de l'Interior ha justificat l'interès per l'informe perquè va arribar a la jutgessa "com havia de ser" però es va filtrar a un mitjà de comunicació "tan sols arribar al jutjat". Ha assenyalat que es podria tractar d'un delicte de revelació de secrets i ha defensat que "la nostra preocupació és la tasca professional de la Guàrdia Civil".

Martínez Maíllo ha criticat que el ministre "no pot seguir ni un minut més en el Ministeri" porquè "ha mentit a tots els espanyols".

 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram